In acest an, pentru prima data, in fiecare spital a fost organizata cate o sectie de votare. La Spitalul de Psihiatrie Socola, cei aproximativ 400 de pacienti internati au fost trecuti pe listele electorale si au putut vota. Criteriile principale care au stat la baza inscrierii bolnavilor pe liste a fost lipsa interdictiei de a vota (in urma unei sentinte judecatoresti) si aprobarea medicului. Mai exact, daca medicul curant, in functie de evolutia bolnavului, a decis ca acesta este apt sa-si exprime optiunea in cunostinta de cauza, bolnavul a primit permisiunea de a vota. Ieri, la ora 14.00, se prezentasera la vot aproximativ 60% dintre bolnavii de la Socola. "Totul a decurs fara probleme. Sunt curios daca voteaza rational sau din spirit de solidaritate", a precizar dr. Petru Boisteanu, directorul spitalului.
Nu s-au putut prezenta la urne bolnavii care nu aveau asupra lor nici un act de identitate. Conform celor declarate de directorul Directiei de Sanatate Publica Iasi, Biroul Electoral Judetean a stabilit ca, in acest an, in fiecare spital sa fie cate o sectie de votare. Bolnavii imobilizati la pat au putut vota si ei, prin intermediul urnei mobile care a ajuns la toti cei care nu se pot deplasa. (C.D.
In acest an, pentru prima data, in fiecare spital a fost organizata cate o sectie de votare. La Spitalul de Psihiatrie Socola, cei aproximativ 400 de pacienti internati au fost trecuti pe listele electorale si au putut vota. Criteriile principale care au stat la baza inscrierii bolnavilor pe liste a fost lipsa interdictiei de a vota (in urma unei sentinte judecatoresti) si aprobarea medicului. Mai exact, daca medicul curant, in functie de evolutia bolnavului, a decis ca acesta este apt sa-si exprime optiunea in cunostinta de cauza, bolnavul a primit permisiunea de a vota. Ieri, la ora 14.00, se prezentasera la vot aproximativ 60% dintre bolnavii d