•Propunerile acestora, privind reforma economica, vizeaza stabilirea unui cadru legislativ ferm si sanctionarea drastica a indisciplinei financiare •Cazurile raportate la centrala incidentelor de plati cresc lunar cu 20%
In urma cu doua zile, intr-un cadru festiv, Uniunea Generala a Industriasilor din Romania (UGIR), fondata in 1903, filiala Iasi, si-a prezentat principalele propuneri privind relansarea economica din Romania. Cu aceasta ocazie, alaturi de industriasii ieseni, au fost prezenti reprezentanti ai administratiei locale, precum si presedintele filialei iesene a Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii, deputatul Traian Dobre. Intalnirea de marti s-a constituit intr-un foarte bun prilej de discutii privind o viitoare colaborare a oamenilor de afaceri ieseni, atat a membrilor UGIR 1903, a CNIMM, cat si a patronilor care inca nu au aderat la cele doua asociatii.
Printre definitiile care se pot da industriasului roman se numara si aceea ca el este un partener intre puterea executiva si societatea civila, intre puterea civila si sindicate. La Iasi, Uniunea Generala a Industriasilor din Romania (UGIR 1903) numara peste 40 de firme, in cursul acestei saptamani fiind primite alte trei societati: Relad Pharma Iasi, Penta Therm si Radix.
"Firmele membre ale filialei iesene a UGIR 1903, prin taxele si impozitele pe care le platesc, sustin aproximativ jumatate din populatia judetului Iasi. Constatam o scadere fara precedent a nivelului de trai, care duce si la inchiderea unor societati comerciale private. Acest fapt are ca efect diminuarea contributiilor la bugetul de stat si la cel local. Cum aceasta situatie nu poate fi tolerata, dorim sa facem ceva pentru semenii nostri, avand experienta supravietuirii in astfel de cazuri extrem de grele", a precizat presedintele filialei, Ioan Nani.
In contextul actual