800 g conopida, curatata si taiata in buchetele potrivit de mari, 200 g margarina sau 150 ml ulei, 2 linguri faina, 250 ml lapte, 200 g smantana, 1 lingura patrunjel verde tocat, sare.
Conopida desfacuta in buchetele, spalata in mai multe ape reci, se fierbe in apa clocotita si sarata. Intre timp din grasime, faina si lapte se prepara un sos alb. In acest sos se toarna conopida scursa bine de apa, adaugand verdeata si sarea necesara. Compozitia se toarna intr-o craticioara unsa bine. Peste conopida se toarna smantana si se da la cuptor 15-20 minute. Se serveste in vasul in care a fost preparata.
800 g conopida, curatata si taiata in buchetele potrivit de mari, 200 g margarina sau 150 ml ulei, 2 linguri faina, 250 ml lapte, 200 g smantana, 1 lingura patrunjel verde tocat, sare.
Conopida desfacuta in buchetele, spalata in mai multe ape reci, se fierbe in apa clocotita si sarata. Intre timp din grasime, faina si lapte se prepara un sos alb. In acest sos se toarna conopida scursa bine de apa, adaugand verdeata si sarea necesara. Compozitia se toarna intr-o craticioara unsa bine. Peste conopida se toarna smantana si se da la cuptor 15-20 minute. Se serveste in vasul in care a fost preparata.