Piata ieseana cunoaste, in perioada sarbatorilor, o explozie a preturilor rar intalnita. Un kilogram de cotlet de porc a ajuns sa coste intre 115.000 de lei si 120.000 de lei, iar carnea obisnuita cu grasime si oase depaseste 65.000 lei/kg. Doar oasele de vita pentru caini au ramas la pretul vechi, respectiv 5.000 lei/kg, la magazinele alimentare din piata Nicolina. Pretul la oua a ajuns la 2.500 de lei bucata, acesta fiind inainte de sarbatori intre 1.600 de lei si 1.800 de lei. Si litrul de lapte a sarit de la 5.000-6.000 de lei, cat era inainte de inceputul lunii, la 7.000-8.500 de lei. Incurajatoare pentru consumatori este piata brazilor de Craciun, aceasta fiind in scadere, chiar daca ieri, cand am facut documentarea, era duminica si, in general, la sfarsitul saptamanii preturile o iau la vale. Pretul brazilor albi s-a micsorat de la 150.000-180.000 de lei la 80.000-100.000 de lei si scaderea este constanta. Pentru cei care nu-si pot permite brazi, comerciantii au adus molizi cu preturi cuprinse intre 50.000 de lei si 75.000 de lei bucata. (C.D.)
Piata ieseana cunoaste, in perioada sarbatorilor, o explozie a preturilor rar intalnita. Un kilogram de cotlet de porc a ajuns sa coste intre 115.000 de lei si 120.000 de lei, iar carnea obisnuita cu grasime si oase depaseste 65.000 lei/kg. Doar oasele de vita pentru caini au ramas la pretul vechi, respectiv 5.000 lei/kg, la magazinele alimentare din piata Nicolina. Pretul la oua a ajuns la 2.500 de lei bucata, acesta fiind inainte de sarbatori intre 1.600 de lei si 1.800 de lei. Si litrul de lapte a sarit de la 5.000-6.000 de lei, cat era inainte de inceputul lunii, la 7.000-8.500 de lei. Incurajatoare pentru consumatori este piata brazilor de Craciun, aceasta fiind in scadere, chiar daca ieri, cand am facut documentarea, era duminica si, in general, la sfarsitul saptamanii preturile o iau la vale. Pretul b