Numai friptura si sarmalele costa aproape 500.000 de lei. Un cozonac ajunge si el la 50.000 de lei Masa de Craciun este o incercare pentru orice gospodina, indiferent ce resurse financiare are la dispozitie. Daca o familie doreste sa achizitioneze un porc intreg, de aproximativ 100 de kilograme, va trebui sa scoata din punga cam trei milioane de lei. Daca familia nu are atitia bani in buget, ar putea sa achizitioneze numai jumatate, cu 1,5 milioane de lei, sau ar putea sa se multumeasca cu un but, care se vinde cu 60.000 de lei kilogramul si care va costa aproximativ un milion. Cu toate acestea, daca se iau in calcul si celelalte alimente necesare mesei de Craciun, cheltuielile se vor ridica tot la aproximativ 1,5 milioane. Daca resursele financiare nu permit nici macar atit, unei familii de patru persoane ii ramine posibilitatea de a cumpara cite putin din fiecare preparat, pentru ca marea sarbatoare sa nu treaca neobservata. Masa traditionala de Craciun incepe cu tuica, de 25.000 de lei kilogramul, sau coniacul care se vinde cu 28.000 de lei sticla de jumatate de kilogram, dupa care urmeaza aperitivele: gustari cu caltabosi - 61.000 de lei kg, toba - 50.000 de lei kg, cascaval - 70.000 de lei kg sau cas de oaie - 50.000 de lei, sunca afumata - 98.000 de lei, salata boeuf, icre, masline si ciuperci cu maioneza. Icrele se vind nepreparate cu preturi ce variaza intre 200.000 de lei, cele de crap, si 600.000 de lei kilogramul, cele de stiuca. Ciupercile cu maioneza si salata boeuf vor costa in jur de 100.000 de lei. Felul urmator de mincare este racitura de porc. Pentru aceasta se va cumpara o jumatate de cap de porc si citeva picioare cu 23.000 lei kilogramul, un ciolan cu 35.000 de lei kilogramul, toate ajungind, aproximativ, la 100.000 de lei. Vor fi servite in continuare sarmalutele in varza acra - care se vinde cu 5000 kilogramul, cu smintina - 30.000 de lei kilog