Zgribuliti in pietele orasului, lipsiti de entuziasm, vanzatorii de brazi sunt dezamagiti de cererea din acest an. Desi preturile nu au inregistrat nici cresteri spectaculoase, nici scaderi semnificative, dimensiunea redusa a bugetului nu le permite multor ieseni sa-si cumpere traditionalul pom de Craciun. Suma platita pentru un brad variaza, in pietele Iasului, intre 50.000 de lei si 150.000 de lei. La Hala Centrala, oferta depasea cu mult cererea. "Nu prea merge, ca nu are lumea bani", a declarat unul dintre vanzatori.
In decurs de sapte ore, din cei 100 de brazi nu vanduse decat 20, in conditiile in care pretul maxim era de 100.000 de lei. La cateva tarabe mai departe, un alt comerciant ne-a spus ca "Merge binisor. Mai rarut, da' se cumpara".
Un alt vanzator cerea preturi sensibil mai mari, intre 80.000 de lei si 120.000 de lei, "dupa om". "Noaptea ii ducem acasa cu o furgoneta", ne-a raspuns el, mentionand si faptul ca "afacerile merg destul de slab".
Nici in piata din bdul. Independentei situatia nu era deosebita. Trecatorii preferau sa admire fugar brazii, sa intrebe cat costa si sa-si continue drumul, cu toate ca preturile nu erau diferite semnificativ de cele din Hala Centrala. Mai mult, au existat cazuri in care brazii au fost furati deoarece vanzatorii au preferat sa ramana pe timpul noptii cu marfa in parcarea de langa hotelul "Municipal". (M.B.)
Zgribuliti in pietele orasului, lipsiti de entuziasm, vanzatorii de brazi sunt dezamagiti de cererea din acest an. Desi preturile nu au inregistrat nici cresteri spectaculoase, nici scaderi semnificative, dimensiunea redusa a bugetului nu le permite multor ieseni sa-si cumpere traditionalul pom de Craciun. Suma platita pentru un brad variaza, in pietele Iasului, intre 50.000 de lei si 150.000 de lei. La Hala Centrala, oferta depasea cu mult cererea. "Nu prea merge, ca nu are lumea