•Daca mancarea este, din greseala, foarte sarata, curatati un cartof, il taiati felii si-l introduceti apoi in cratita. Dupa fierbere va fi indepartat, fiindca a absorbit tot surplusul de sare.
•Pentru ca grasimea calda sa nu se raspandeasca in jur, presarati putina sare in tigaie, inainte de a o incinge.
•Pentru ca sa fie conopida alba si proaspata se va adauga, in apa care fierbe, un varf de cutit de zahar si putin lapte dulce.
•Cutitele si foarfecele se pot foarte bine ascuti pe suprafata patronului sigurantelor electrice uzate.
•Cand etichetele se desprind de pe borcane sau sticle se freaca locul cu o ceapa taiata proaspat.
•Vara, pentru ca apa sa se mentina rece si placuta la gust, umpleti o oala de pamant nesmaltuita si introduceti in ea o ramurica de menta (izma). Tineti oala la rece, dar nu la frigider.
•Puloverele de dama si cele barbatesti, in special cele de lana, se spala cu apa, la aceeasi temperatura, chiar si cand se clatesc. Se storc usor in mana si apoi se lasa o jumatate de ora in chiuveta, ca sa se scurga. Se intind apoi, pe o masa sau pe o planseta care are pe ea un prosop uscat. Se lasa pana aproape de uscare, apoi, inca umede, se aseaza pe un umeras si se continua uscarea.
•Rufele, dupa ce au fost spalate si stoarse, se prind cu clestele de rufe de umeri, iar gulerele camasilor se rasfrang peste sarma, intotdeauna pe dos. La fel si celelalte vesminte, se vor intinde pe franghie sau pe sarma, in pozitia lor de imbracare.
•Petele negre sau de rugina de pe cutite se curata frecandu-le cu o ceapa taiata in doua si pe care s-a presarat zahar tos.
•Petele de cafea se spala imediat cu apa rece. Atunci cand sunt uscate se spala cu apa sarata sau cu apa cu alcool ( o lingura de alcool la un litru de apa). Cele de pe lenjeria alba se tamponeaza cu apa oxigenata.
•Petele de ceara de pe lenje