Dupa cateva luni de convietuire cu taranistii, Uniunea Fortelor de Dreapta a spus "adio" Conventiei Democrate. Visul ufedistilor de a ajunge in Parlament nu s-a implinit. Incomodandu-se reciproc, atat PNTCD cat si formatiunea lui Vosganian s-au dovedit incapabile de a sterge amintirile unei guvernari paguboase.
La inceputul saptamanii, conducerea UFD a anuntat ca s-a retras din CDR-2000. Decizia a fost motivata prin faptul ca respectiva alianta nu mai este de actualitate si, prin urmare, nu mai corespunde scopului sau de natura mai curand electorala.
Liderul Uniunii, Varujan Vosganian, si-a asumat insuccesul de la alegerile generale de pe 26 noiembrie, dar nu a uitat sa adauge ca la fel de vinovati de esec sunt cei din Partidul National Taranesc Crestin Democrat, care si-au irosit energia doar in confruntari interne.
Si in Iasi, ufedistii s-au despartit de taranisti, lasandu-se insa deschisa usa unei viitoare eventuale noi colaborari.
"Ceea ce s-a intamplat este o actiune pragmatica, pentru ca formatiunile (foste) membre ale Conventiei Democrate trebuie sa-si consolideze structurile, iar acest lucru nu se poate face sub o umbrela. CDR a fost o alianta atat guvernamentala cat si politica, dar deoarece acei care au constituit Conventia nu au reusit sa ajunga in Parlament, se impune un proces de restructurare si reorganizare. Acest lucru nu inseamna insa ca relatiile dintre formatiunile componente ale CDR, mai ales, relatiile dintre Partidul National Taranesc Crestin Democrat si Uniunea Fortelor de Dreapta au fost rupte", a declarat Vasile Astarastoae, liderul filialei iesene a UFD.
La randul sau, Varujan Vosganian a afirmat ca partidul pe care il conduce nu se va izola, ci va incerca sa atraga in jurul sau cat mai multe forte de dreapta pentru a construi o noua forta politica, cu mai multa aderenta la electorat. In acest context, cop