Tort Dobos
Blatul: 6 oua, 6 linguri de zahar pudra, 5 linguri de faina.
Zaharul impreuna cu galbenusurile se freaca timp de 5 minute. Rand pe rand se adauga faina in forma de ploaie si albusurile batute spuma tare. Din aceasta compozitie se coc pe fundul unei forme de tort desprinsa de margini, unsa cu margarina sau untura si tapetata cu faina, foi de grosimea muchiei de cutit. Se coc la foc potrivit.
Crema: 4 linguri de zahar pudra, 5 galbenusuri, 250 g unt, 200 g ciocolata rasa.
Zaharul se freaca cu galbenusurile timp de cinci minute. Se adauga untul si ciocolata rasa, topita si racita.
Cu aceasta crema se umplu blaturile. Ultima foaie se acopera cu o glazura de zahar ars. Cu ajutorul unui cutit foarte incins se taie tortul felii. Se garniseste cu crema, dupa gust.
Salata de fructe cu frisca
100 g mere curatate de coaja si seminte, taiate felii subtiri, 100 g prune curatate de coaja si taiate in jumatati, 100 g pere curatate de coaja si seminte, taiate in felii subtiri, 50 g visine spalate, curatate de codite, de samburi si rupte in jumatati, 100 g zahar pudra, 150 g frisca batuta si indulcita.
Peste fructele asezate alternativ intr-un castron, se toarna siropul preparat din zaharul pudra fiert in 200 ml apa. Se amesteca usor si dupa racire se pastreaza in frigider 3-4 ore. Se serveste in compotiera garnisita cu frisca batuta.
Tort Dobos
Blatul: 6 oua, 6 linguri de zahar pudra, 5 linguri de faina.
Zaharul impreuna cu galbenusurile se freaca timp de 5 minute. Rand pe rand se adauga faina in forma de ploaie si albusurile batute spuma tare. Din aceasta compozitie se coc pe fundul unei forme de tort desprinsa de margini, unsa cu margarina sau untura si tapetata cu faina, foi de grosimea muchiei de cutit. Se coc la foc potrivit.
Crema: 4 linguri de zahar pudra, 5 galbenusuri, 250 g un