Blatul: 6 oua, 6 linguri de zahar pudra, 6 linguri cu varf de faina, 1 varf de cutit cu bicarbonat, coaja rasa de la 1/2 lamaie.
Zaharul impreuna cu galbenusurile se freaca timp de 1/2 ora. Se adauga faina in forma de ploaie, coaja rasa de lamaie si albusurile batute spuma tare. Compozitia se toarna in forma de tort unsa si tapetata cu faina. Blatul copt si racit se taie in trei.
Crema: 3 albusuri, 200 g zahar pudra, 150 g unt, sucul si coaja de la 1/2 lamaie.
Intr-un castron sau cazanel se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul putin cate putin batand mereu cu telul, se adauga sucul si coaja rasa de lamaie, iar la sfarsit putin cate putin untul. Cu aceasta compozitie se umplu blaturile in interior si pe dinafara. Se pastreaza la rece. Inainte de a se servi, se garniseste cu frisca si cu fructe zaharisite (confiate).
Uneori se intampla ca aceasta crema sa se taie. In acest caz, vasul cu crema se incalzeste putin la foc foarte incet, amestecand mereu. Se ia imediat de pe foc, amestecand in continuare pana la racire.
Blatul: 6 oua, 6 linguri de zahar pudra, 6 linguri cu varf de faina, 1 varf de cutit cu bicarbonat, coaja rasa de la 1/2 lamaie.
Zaharul impreuna cu galbenusurile se freaca timp de 1/2 ora. Se adauga faina in forma de ploaie, coaja rasa de lamaie si albusurile batute spuma tare. Compozitia se toarna in forma de tort unsa si tapetata cu faina. Blatul copt si racit se taie in trei.
Crema: 3 albusuri, 200 g zahar pudra, 150 g unt, sucul si coaja de la 1/2 lamaie.
Intr-un castron sau cazanel se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul putin cate putin batand mereu cu telul, se adauga sucul si coaja rasa de lamaie, iar la sfarsit putin cate putin untul. Cu aceasta compozitie se umplu blaturile in interior si pe dinafara. Se pastreaza la rece. Inainte de a se servi, se garniseste cu frisca si cu fru