Legumele nu trebuie puse ude in frigider, fiindca putrezesc repede.. Dintii naturali devin foarte albi daca o data pe saptamana sunt frecati cu sare de lamaie. (Inainte de folosire, inmuiati periuta in apa fierbinte ca sa se inmoaie.) Sarea de lamaie albeste si intareste gingiile.. Unghiile fragile se...
•Legumele nu trebuie puse ude in frigider, fiindca putrezesc repede.
•Dintii naturali devin foarte albi daca o data pe saptamana sunt frecati cu sare de lamaie. (Inainte de folosire, inmuiati periuta in apa fierbinte ca sa se inmoaie.) Sarea de lamaie albeste si intareste gingiile.
•Unghiile fragile se intaresc si nu se mai rup daca se introduc zilnic, vreme de 10 minute, intr-o baie de otet de mere. Stergeti-le apoi si presati-le pe fiecare in parte cu degetele de la mana cealalta, pentru a stimula circulatia sangelui.
•Reteta pentru ten frumos: in fiecare dimineata si seara, dupa ce - in prealabil - va demachiati, spalati-va pe fata cu apa calduta, in care dizolvati o lingura de sare grunjoasa si 3 linguri de otet de mere. Nu va stergeti, masati-va fata de la barbie spre frunte, apoi lasati lichidul sa se usuce pe ea.
(Iliescu Cornelia - str. Sergent Gh. Donici nr. 16, sector 5, Bucuresti, cod 76332)
•Albusul de ou se separa de galbenus spargand coaja cu un cui si lasandu-l sa se scurga usor.
•Friptura de pasare dobandeste o aroma placuta daca mirodeniile (boabe de piper, cuisoare, foi de dafin, cimbru, rozmarin etc.) se leaga intr-un tifon care se introduce in interiorul capacitatii toracice. Dupa ce carnea s-a fript, scoateti legatura afara. Friptura va avea o aroma deosebita.
•Zaharul pudra se poate obtine si acasa, punand zahar tos intre doua coli de hartie alba, peste care purtati usor un fier de calcat nu prea incins.
•Cafeaua macinata isi pastreaza aroma daca