Macaroanele ne fac fericiti. V-ati saturat de carnati si sarmale? Dati-o pe macaroane!. Italienii jura ca pastele fainoase ii fac pe oameni mai fericiti.. S-ar putea sa aiba dreptate.. "La Bella Italia" e tara cu cei mai veseli oameni de pe Pamant. Budinca de taietei cu spanac. Ingrediente (pentru 5 pers...
Macaroanele ne fac fericiti
V-ati saturat de carnati si sarmale? Dati-o pe macaroane!
Italienii jura ca pastele fainoase ii fac pe oameni mai fericiti.
S-ar putea sa aiba dreptate.
"La Bella Italia" e tara cu cei mai veseli oameni de pe Pamant
Budinca de taietei cu spanac
Ingrediente (pentru 5 persoane): 250 g taietei lati (cu oua), sare, 1 lingura ulei de masline, 450 g spanac congelat (piure), 400 g branza de vaci, 1/8 apa fiarta cu Vegeta, 2 oua, 2 catei de usturoi, piper proaspat macinat, nucsoara rasa, 80 g branza de burduf sau cascaval.
Mod de preparare: Se fierb taieteii in apa sarata (conform indicatiilor de pe ambalaj). Se strecoara si se amesteca cu uleiul de masline. Se scoate spanacul din punga, se da intr-un clocot de apa, se scurge bine. Se amesteca branza de vaci cu ouale, apa fiarta cu Vegeta, usturoiul dat pe razatoarea mica. Se condimenteaza cu sare, piper, praf de nucsoara. Separat, se amesteca macaroanele, spanacul si branza de vaci si se pun intr-un vas de Jena. Se presara branza de burduf faramitata sau cascavalul taiat in bucatele mici. Se baga budinca la cuptor si se lasa 25 de minute.
Placinta de taietei cu praz
Ingrediente (pentru 20 de bucati): 250 g taietei lati, sare, 1 lingura untdelemn, 4 morcovi mijlocii, 3 fire de praz, 70 g seminte de floarea-soarelui decojite (se gasesc gata curatate, in comert), 1/2 l lapte, 1/4 frisca nebatuta, 6 oua, piper proaspat macinat, nucsoara rasa, 1 lingurita praf de oregano, grasime pentru tava (toate plantele aro