Ioana Dornescu•Privatizarea va fi coordonata, din acest an, de o autoritate nationala, impartita dupa regiunile geografice •Institutia care coordoneaza privatizarea isi schimba pentru a treia oara numele, insa rezultatele raman la fel de nesatisfacatoare
Incepand de ieri, Fondul Proprietatii de Stat nu mai exista, locul sau fiind luat de aceeasi structura, aceeasi schema de personal, dar cu nume schimbat. Printr-o ordonanta de urgenta, Guvernul a modificat numele FPS in Autoritatea Nationala de Privatizare (ANP), cel putin deocamdata, Iasul fiind centrul regiunii Nord-Est. In opt ani de activitate, institutia care a coordonat privatizarea a purtat trei denumiri si a fost subordonata chiar si unui Minister al Privatizarii, insa rezultatele au ramas aceleasi: submediocre. Ordonanta de urgenta a Guvernului, care a aparut ieri in Monitorul Oficial, va duce la un nou val de schimbari in procesul de privatizare. Pana la noi ordine, judetul Iasi va coordona regiunea Nord-Est a Autoritatii Nationale de Privatizare, insa nu este exclusa varianta cedarii sefiei catre judetul Bacau.
"Deocamdata, am primit stampila cu noua denumire, precum si noul antet al institutiei. Cum ordonanta a aparut astazi (n.r. - ieri) in Monitorul Oficial, inca nu se stie cu exactitate care vor fi schimbarile ce vor interveni. Asteptam sa primim statutul de functiune si modalitatea prin care se va face de acum inainte privatizarea", a declarat Ioana Dornescu, directorul fostului FPS Iasi. In ultimele zile, starea de confuzie din interiorul institutiei a fost alimentata de ordinele care soseau zilnic de la Bucuresti, anuntand noi modificari. "In fiecare zi vine cate un ordin nou. Saptamana viitoare speram ca vor sosi si reglementarile de rigoare, ca sa putem iesi din ceata", a mai spus Ioana Dornescu.
O lege sau o ordonanta de urgenta se aplica in termen de 15