Festin cu varza, sfecla si telina. Mancarica de varza alba (vegetariana). Ingrediente (pentru 4 persoane): 700 g varza, 250 g morcovi, 250 g cartofi (nesfaramiciosi), 2 radacini de patrunjel (circa 40 g), 1/2 l concentrat de legume (Knorr+apa), 1 l lapte, 30 g faina, 40 g unt, 1/2 legatura marar verd...
Festin cu varza, sfecla si telina
Mancarica de varza alba (vegetariana)
Ingrediente (pentru 4 persoane): 700 g varza, 250 g morcovi, 250 g cartofi (nesfaramiciosi), 2 radacini de patrunjel (circa 40 g), 1/2 l concentrat de legume (Knorr+apa), 1 l lapte, 30 g faina, 40 g unt, 1/2 legatura marar verde, sare, piper macinat proaspat.
Mod de preparare: Se curata varza, se indeparteaza cotorul si se taie frunzele fasii late de circa 2 cm. Se curata si celelalte legume si se taie: morcovii stifturi, cartofii cubulete si patrunjelul rondele. Se da in clocot zeama de legume, se introduce zarzavatul si se fierbe aproximativ 5 minute, dupa care se incorporeaza laptele batut bine cu faina si apoi untul si se lasa sa fiarba inca 4 minute, amestecand din timp in timp. Se adauga mararul, spalat si tocat marunt, sare si piper si se serveste cu paine de casa (taraneasca) unsa cu unt si presarata cu marar verde.
Ragout de telina cu rulouri de peste
Ingrediente (pentru 3 persoane): 750 g telina (radacina), 1/2 lamaie, 3 linguri ulei, 1 catel de usturoi, 1-2 lingurite curry, 150 g smantana, sare, 400 g fileuri de peste dezosat, piper, 1/2 legatura coriandru, 4 linguri vin alb sec (sau concentrat de legume), zeama de lamaie, sare de mare.
Mod de preparare: Se curata telina de coaja si se taie fasii subtiri si lungi de un deget. Se opareste lamaia, se cojeste si jumatate din coaja se taie, de asemenea, fasii subtiri. Telina si coaja de lamaie se prajesc putin in uleiul incins si apoi se lasa sa se dunstuiasca - cu capac -