Varza pusa la murat se acreste mai repede daca pe fundul vasului se asaza o felie de paine de secara, acoperita cu foi de varza.. Varza pusa la murat nu se acreste prea tare daca in vas se pune o bucata de lemn de mesteacan bine spalat.. Petele arse de pe vasele de teflon se pot indeparta fierband in...
•Varza pusa la murat se acreste mai repede daca pe fundul vasului se asaza o felie de paine de secara, acoperita cu foi de varza.
•Varza pusa la murat nu se acreste prea tare daca in vas se pune o bucata de lemn de mesteacan bine spalat.
•Petele arse de pe vasele de teflon se pot indeparta fierband in ele o jumatate de cana de otet + o cana de apa + 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Apoi se lustruiesc cu o carpa moale.
•Depunerile de calcar din ceainic se indeparteaza cu un amestec de otet si apa in cantitati egale. Se fierbe 10 minute, se lasa sa stea peste noapte in vas, iar a doua zi amestecul se arunca si ceainicul se clateste.
•Termosul se curata cu apa calda in care se dizolva cateva lingurite de bicarbonat de sodiu. Se lasa sa stea in vas cateva ore, dupa care se clateste cu multa apa.
(Moruga Elena - str. Socola 3, bl. D2, sc. B, et. 3, ap. 16, Iasi, cod 6600)
•Bijuteriile de argint se pastreaza foarte bine intr-o punga din material inchis la culoare si opac.
•Bijuteriile de chihlimbar isi recapata luciul daca se sterg cu o coaja de lamaie bine stoarsa.
•Legumele se fierb mai repede daca se pune in apa un varf de cutit de bicarbonat.
•Goblenurile si tapiseriile murdare se curata cu un amestec de apa minerala (2/3) si amoniac (1/3). Frecati-le usor cu o periuta de dinti moale, umezita in solutie. Culorile isi vor reveni.
•Zaharul caramel se prepara perfect daca se respecta proportia: 5 lingurite (sau cuburi) de zahar la o lingura de apa.