Bucatarie din Alpi. In satele lor, cocotate pe varf de munte, taranii elvetieni mananca simplu si hranitor. Feluri gustoase, care sperie gerul si tin de cald. Supa de carne cu "frittata" (fasii de clatite). Ingrediente (pentru 4 persoane): 50 g faina, 125 ml lapte, 1 ou, 1 varf de cutit de sare, 4 fir...
Bucatarie din Alpi
In satele lor, cocotate pe varf de munte, taranii elvetieni mananca simplu si hranitor. Feluri gustoase, care sperie gerul si tin de cald
Supa de carne cu "frittata" (fasii de clatite)
Ingrediente (pentru 4 persoane): 50 g faina, 125 ml lapte, 1 ou, 1 varf de cutit de sare, 4 fire de patrunjel verde, 20 g unt sau margarina, 1/2 legatura codite de ceapa verde, 1 l supa de carne proaspat preparata (sau din plic).
Mod de preparare: Se amesteca bine faina, laptele, oul si sarea, se incorporeaza patrunjelul verde tocat, si din aluatul astfel preparat se prajesc 4 clatite subtiri. Se ruleaza, se taie fasii si se pun in 4 farfurii adanci (sau boluri). Peste ele se toarna supa de carne fierbinte, iar deasupra se presara coditele de ceapa verde taiate rondele.
Spaghete picante
Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g rosii, 250 g ciuperci, 1/2 legatura maghiran, 1 crenguta de cimbru, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 500 g spaghete, sare, 3 linguri ulei de masline, piper proaspat macinat, 100 g carnati afumati (taiati felii subtiri), 60 g cascaval.
Mod de preparare: Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie bucati. Ciupercile curatate se taie felii, ceapa, usturoiul si frunzulitele de cimbru si maghiran se toaca marunt. Se fierb spaghetele (al dente) in apa cu sare si, intre timp, se calesc in uleiul bine incins ceapa si usturoiul, pana ce devin sticloase. Apoi se adauga ciupercile, se prajesc putin, si la urma de tot - rosiile si ierburile care se dunstuiesc si ele 2-3 minute si se gusta de sar