Regal de iarna cu. Morcovi- Nu exista legume mai neglijate ca morcovii. Toata lumea se multumeste sa-i fiarba in supa, in loc sa-i transforme in feluri imparatesti.. Dati-le rangul pe care il merita -Supa de morcovi cu pesto Ingrediente (pentru 4 persoane): Pesto - 40 g patrunjel verde, 50 g alune (pr...
Regal de iarna cu
Morcovi- Nu exista legume mai neglijate ca morcovii. Toata lumea se multumeste sa-i fiarba in supa, in loc sa-i transforme in feluri imparatesti.
Dati-le rangul pe care il merita -Supa de morcovi cu pesto Ingrediente (pentru 4 persoane): Pesto - 40 g patrunjel verde, 50 g alune (prajite si sarate), 40 g cascaval, coaja rasa de la 1 lamaie, 60 ml untdelemn. Supa - 1 legatura morcovi (500 g), 1 cartof mare (160 g), 3/4 l zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), 100 g smantana, sare, piper alb proaspat macinat.
Mod de preparare: Pesto - Se aleg frunzele de patrunjel si se toaca marunt (eventual, in robotul de bucatarie) impreuna cu alunele. Se adauga cascavalul dat pe razatoarea mica, coaja de lamaie rasa si ea si se amesteca toate cu untdelemnul, pana se obtine o pasta. Supa - Se curata morcovii si cartoful, se taie bucati, se fierb 20 de minute in zeama de zarzavat si pe urma se zdrobesc cu mixerul si se mai trec, eventual, si printr-o sita. Inainte de-a o servi, supa se pune la incalzit, se incorporeaza smantana, se condimenteaza cu sare si piper. La fiecare portie, se adauga cate o lingura de pesto.Placintele de morcovi cu ciuperci Ingrediente (pentru 20 de bucati):Pentru placintele - 500 g morcovi, 1 cartof mare (160 g), 3 bulbi de praz, 2-3 crengute cimbru, 1 ou, 1 lingura faina, piper, 60 ml ulei. Pentru garnitura de ciuperci - 750 g ciuperci, 1 ceapa mica (de arpagic), 30 g unt (margarina), sare, piper, 2 linguri otet aromat, 2-3 linguri suc de mere, 1/8 l zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), 40 g cascaval. @N