•Activitatea centrului de la Vaslui a lasat pana acum de dorit
Directorul Sucursalei regionale Nord - Est a Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS) considera ca fiind necesara mutarea sediului regional din Moldova al programului RICOP la Iasi. In prezent, coordonarea activitatii din sase judete ale Moldovei se face de la Vaslui, insa rezultatele obtinute pana acum nu sunt satisfacatoare.
"Am avut o discutie in acest sens cu sefa biroului RICOP de la Vaslui, pentru ca este o nebunie ca activitatea sa fie coordonata de acolo. I-am propus sa ocupe o camera din sediul nostru de la Iasi, intrucat cu colaborarea celor care lucreaza inca la APAPS s-ar putea face multe", a declarat Ioana Dornescu.
Ca si programul SAPARD, de finantare a unor investitii in agricultura, RICOP a intrat, la randul lui, in dificultate, datorita faptului ca partea romana nu a venit cu proiecte viabile pentru a beneficia de finantare din exterior.
RICOP este un program ce priveste restructurarea industriala si reconversia profesionala. Potrivit programului elaborat, suportul financiar pe care Uniunea Europeana il acorda statului roman are in vedere sprijinirea programului de restructurare si a atenuarii efectelor sociale ale acestui proces, care se va dovedi a fi lung si anevoios. De aceea, vor trebui indeplinite o serie de conditii determinante, in special demonstrarea unui angajament clar din partea Guvernului roman, in ceea ce priveste restructurarea marilor intreprinderi cu capital majoritar de stat, ce inregistreaza pierderi majore, si orientarea catre o dezvoltare economica alternativa, vizand atenuarea efectelor la nivel social pe care le-ar putea provoca restructurarea sau inchiderea intreprinderilor.
Mihai ANDREI
•Activitatea centrului de la Vaslui a lasat pana acum de dorit
Directorul