Astazi va debuta seria de manifestari dedicate implinirii a zece ani de existenta a Universitatii "Apollonia". Pentru doua zile, Palatul Beldiman va fi gazda unei sesiuni de comunicari stiintifice cu tema "Tehnologii contemporane in clinica si laborator", la care sunt inscrise peste 200 de lucrari. "Tot astazi va avea loc un curs care va fi creditat de catre Colegiul Medicilor si la care sunt inscrisi multi dintre specialistii stomatologi din judet, dar si din alte parti", a declarat prof. dr. Gheorghe Ionescu, rectorul Universitatii "Apollonia".
Dintre participantii din strainatate pot fi amintiti: prof. dr. Fani Rumeglioti-Margariti, prof. dr. B. Heinrich si A. Polydorou. De asemenea, au fost invitati reprezentanti ai Prefecturii, Primariei, Consiliului Judetean, dar si ai universitatilor particulare si de stat din Iasi.
"Este, desigur, un sentiment de implinire, gandindu-ne de unde am plecat si unde am ajuns ne dam seama ca drumul a fost presarat cu o serie de denivelari, a fost un drum lung, dar dorinta cadrelor didactice de a face si altceva in afara invatamantului de stat si de a oferi o sansa tineretului care nu avea posibilitatea de a accede la alte forme de educatie a dat rezultate. Si iata ca, deja, avem cinci generatii care au absolvit Facultatea de Stomatologie", a explicat rectorul Gheorghe Ionescu.
Incercandu-se o riscanta investitie intr-un domeniu foarte sensibil, Universitatea Apollonia s-a izbit in primii ani de greutati datorate in special mentalitatilor invechite. "Am avut unele probleme, in sensul ca opinia publica a inceput o campanie de impotrivire. In plus, municipalitatea si oficialitatile au manifestat unele retineri, dat fiind ca era o cladire istorica. Noi am restaurat-o fara a-i modifica aspectul exterior, doar la interior fiind redistribuit spatiul in raport cu necesitatile noastre didactice. La inceput au existat