Bucatarie De IarnaMancaruri cu varza acraSupa de varza acra cu sfecla si piept de pui. Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 ceapa, 200 g sfecla rosie, 250 g varza acra (taiata fideluta), 5 carnaciori, 750 ml supa concentrata de pasare (Knorr+apa), 5 boabe de ienupar, 3 fire de marar, putin unt.. Mod d...
Bucatarie De IarnaMancaruri cu varza acraSupa de varza acra cu sfecla si piept de pui
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 ceapa, 200 g sfecla rosie, 250 g varza acra (taiata fideluta), 5 carnaciori, 750 ml supa concentrata de pasare (Knorr+apa), 5 boabe de ienupar, 3 fire de marar, putin unt.
Mod de preparare: Se curata ceapa si se toaca marunt, sfecla - curatata - se taie cubulete, iar varza - fideluta. Carnaciorii se prajesc si se taie felii groase de 1 cm. - Se lasa untul sa se topeasca (intr-o oala mai mare), se caleste ceapa si se stinge cu zeama de pasare (fierbinte). Se adauga varza si boabele de ienupar, se acopera oala cu un capac si se lasa supa sa fiarba circa 30 de minute, la foc potrivit. - Dupa 20 de minute se incorporeaza si sfecla si se fierbe inca 10 minute, pana ce se-nmoaie.- Cand totul e gata, se introduc si feliile de carnati. Supa se serveste fierbinte, presarata cu marar verde taiat marunt.
Peste cu varza acra si sos de vin
Ingrediente (pentru 4 persoane): Pentru varza - 2-3 cepe mici (de arpagic), 1 mar, 1 lingura unt topit, 300 ml apa, 400 g varza murata (taiata fideluta), sare. Pentru peste - 12 fileuri mici de salau sau merluciu, putina zeama de lamaie, 1 lingura unt topit. Pentru sos - 250 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 100 ml vin sec, 100 ml smantana dulce, sare, piper alb.
Mod de preparare: Se curata ceapa si marul, se taie ceapa - cubulete, marul - feliute subtiri si se calesc putin in untul topit. Se sting cu apa, se dau in cateva clocote si se adauga varza murata si sar