Bucatarie rapida. Supa de cartofi si patrunjel cu costita. Ingrediente: 2 cepe, 1 catel de usturoi, 2 radacini mari de patrunjel, 500 g cartofi fainosi, 1 legatura de patrunjel, 1 lingura de untdelemn, 1 litru de apa fiarta cu o lingura de Vegeta, 2 linguri de smantana, sare, piper, nucsoara, 100 g s...
Bucatarie rapida
Supa de cartofi si patrunjel cu costita
Ingrediente: 2 cepe, 1 catel de usturoi, 2 radacini mari de patrunjel, 500 g cartofi fainosi, 1 legatura de patrunjel, 1 lingura de untdelemn, 1 litru de apa fiarta cu o lingura de Vegeta, 2 linguri de smantana, sare, piper, nucsoara, 100 g slaninuta afumata.
Mod de preparare: - Se curata ceapa si usturoiul, se spala patrunjelul si se toaca toate marunt. Se curata cartofii si radacina de patrunjel si se taie in cubulete. Se incinge uleiul si se pun la calit toate legumele si verdeata. Se sting cu apa fiarta cu Vegeta si se lasa sa fiarba la foc potrivit, vreme de 10 minute, acoperind oala cu capac. Cand legumele sunt fierte, se paseaza supa, se adauga smantana, sarea, piperul si nucsoara rasa. - Se taie slaninuta in felioare si se prajeste intr-o tigaie, fara untdelemn. Se presara peste supa din farfurii.
Papricas de pui cu ciuperci
Ingrediente: 1 ceapa, 250 g ciuperci, 1/2 legatura patrunjel verde, 400 g piept de pui, piper, 2-3 linguri faina, 1 lingura unt, 2 linguri ulei, cca 200 ml zeama concentrata de pasare (Knorr + apa), 150 g smantana, sare, 1 lamaie.
Mod de preparare: Se curata ceapa si se toaca marunt. Ciupercile, curatate, se taie - in functie de dimensiune - in doua sau in patru. Patrunjelul, spalat si zvantat, se taie marunt (cateva frunzulite se pastreaza pentru garnisit). Se spala carnea cu apa rece, se zvanta, se pipereaza, se taie fasii late de 1 - 1 1/2 cm, se da prin faina si pe urma se prajeste in untul amestecat cu ulei, pan