Meniurile variaza intre o supa chioara, cartofi, fasole si paste fainoase Bolnavii spun ca nu se ridica niciodata satui de la masa "Ce, asta este mincare? E o porcarie! Nici ciinele meu nu ar minca asa ceva", a incercat sa descrie ce primeste la masa Cristi Teodor, unul dintre pacientii internati la Spitalul de "Sf. Spiridon". Un ceai cu piine si marmelada, o supa chioara, o tocanita de cartofi sau fasole si citeva paste fainoase sint "meniurile" de care au parte majoritatea bolnavilor internati in spitalele iesene. Surprinzator, aceste mincaruri consuma din bugetul spitalelor 10.000-12.000 de lei, pe zi, pentru fiecare bolnav. "In mod normal, ar trebui sa cheltuim pentru alimente 17.000 de lei, zilnic, pentru un bolnav. Dar bugetul pe care l-am primit ajunge doar pentru salariile angajatilor. Suma care a ramas este de numai 100 de milioane de lei pentru toate cheltuielile din institutie", ne-a declarat prof.dr Cristian Popescu, directorul Spitalului de Recuperare. Din cauza datoriilor de aproape 2 miliarde de lei catre firmele furnizoare de alimente, acestea refuza sa mai aprovizioneze spitalul. Asa incit, la doua-trei zile, angajatii de la serviciul "Aprovizionare" al spitalului merg cu traista sa faca rost de alimente pe datorie. "Nu mai avem nimic in magazie, nici cartofi, nici zarzavaturi, nici orez. Daca anterior luam sute de kilograme de faina, acum am ajuns sa cumparam doar sase kilograme, sa se lege mincarea", a mai spus directorul Popescu. Si daca, pina acum, diabeticii internati in spital erau invidiati de ceilalti bolnavi pentru ca primeau un meniu mai bun, cu carne si produse lactate, acum si acestia au fost "taiati de la portie". In locul bucatelelor de carne, ei trebuie sa se multumeasca cu citeva feliute cu parizer si, din cind in cind, cite o portie de brinza si smintina. "Este groaznic sa maninci in spital. Mincarea nu are nici un gust, e apa chioar