•Intentia tinerilor alesi de a continua proiectul fara contributia Institutului European a esuat lamentabil
Desi artizanii "Parlamentului Tineretului" s-au retras, proiectul a continuat sa suscite interesul tinerilor care au devenit parlamentari in urma alegerilor de la sfarsitul lunii ianuarie. Drept urmare, ieri, a avut loc sedinta de constituire a Parlamentului Tineretului. Pe ordinea de zi: cuvantul de deschidere al decanului de varsta, Tudor Tudose; cuvantul invitatilor; constituirea comisiei de validare; validarea membrilor Parlamentului Tineretului; dezbaterea si adoptarea proiectului de Regulament de organizare si functionare al Parlamentului; propunerea si votarea membrilor Biroului Permanent; propunerea ordinii de zi pentru urmatoarea sedinta; diverse.
Numai ca, pana la urma, totul s-a transformat intr-o veritabila pacaleala. Pornite de la articolele din sectiunea a treia a Regulamentului de organizare si functionare, care se refereau la calitatea de parlamentar, disensiunile dintre grupurile parlamentare au atins apogeul cand s-a ajuns la partea de text care spunea ca, in cazul dizolvarii unui partid care are parlamentari in PT, mandatele acestora inceteaza, urmand a fi redistribuite conform rezultatelor alegerilor.
In timp ce PNL, PNTCD, PD si UFD au mers pe varianta din Regulament, PDSR a votat impotriva. Cum taberele erau aproximativ egale, lupta nu a putut fi transata in favoarea nici uneia dintre parti. Mai mult, pentru ca Parlamentul Tineretului, format din 41 de persoane, se considera constituit in momentul validarii a 28 de membri, imposibilitatea (din cauza polarizarii membrilor) realizarii nici macar a acestei cerinte a dus la prabusirea bunelor intentii exprimate la inceput.
Dupa parerea tanarului parlamentar Iulian Istrate (PNTCD), jocurile de duminica au aratat limpede ca, pana si la nivel de tineret, Parti