Poate ca te-ai intrebat, iubite cetitoriule atent si fidel, de ce aproape niciodata nu ai gasit in paginile Observatorului… erate, scuze, puneri de cenusa-n cap. Ca dovada ca nici „observatorii“ nu-s perfecti, dar nici pe atit de orgoliosi pe cit s-ar putea astfel crede, iti oferim acum, in acest numar aniversar, citeva (!) exemple de momente cind ai fi avut ocazia (si probabil ca n-ai pierdut-o) de a ridica mirat din sprincene, de a te incrunta sau doar de a zimbi.
Stiai ca…
…in numarul 1 (p. 28), Principesa Ileana a fost „constrinsa sa paraseasca Romania in 1974“ (sic!)? (Mica inversiune de cifre; anul corect era, fireste, 1947.)
…in acelasi numar plin de emotii criticul Paul Cernat era cit pe ce sa debuteze trunchiat? (Fara titlu, semnatura si final de articol. In ultimul moment, Bogdan Lefter a fugit la tipografie cu un calc remediat.)
…numarul 2 poarta, in caseta redactionala de pe pagina 2, numele si datele numarului 1?
…datarea de pe coperta a numarului 4 este 21.03-27j30? (O realitate de dinsii, de tehnoredactori inventata. Experienta numarului 51 – vezi mai jos – va dovedi ca n-a fost vorba decit de un inceput in materie de asemenea inovatii.)
…in numarul 7 (p. 27), Topul national de carte include un volum semnat de Augustin Buzura purtind titlul Recviem pentru nebuni si betivi?
…inceputul unui articol de Daniel Mangu din numarul 7 (p. 12) este urmatorul: „Cartea profesorului Mark Currie (unul dintre protagonistii seminariilor paracritice de la Sibiu si Bucuresti de acum citeva saptamini), Postmodern Narrative Theory, infernul ultimelor evolutii din domeniul teoriei anilor ’80 si ’90“? (Nu incerca sa intelegi!)
…in numarul 9 (p. 15), articolul semnat de chiar redactorul nostru sef Carmen Musat a ramas neterminat in pagina? Oare cum ar fi continuat, in cond