Presupunerea că PRM-ul se va rupe începe să se adeverească. O parte dintre parlamentarii tribunului au alcătuit un grup de iniţiativă pentru a forma alt partid. Aceştia au anunţat că li se vor alătura şi alţi membri ai PRM, ceea ce e mai mult decît probabil. Dar dacă moderaţii din partidul lui CV Tudor, au început să-l părăsească, el se vede susţinut pe faţă în Parlament de cîteva dintre figurile cunoscute achiziţionate de PDSR. În prim-plan, senatorii Păunescu şi Pruteanu, care funarizează zgomotos ori de cîte ori au prilejul. Să nu uităm încă de excursia la Bagdad a unor parlamentari PDSR şi PRM, care probabil că nu s-au întîlnit la scara avionului, întrebîndu-se "Tot la Bagdad, colega?" E adevărat că oamenii PRM-ului au fost sancţionaţi în Senat pentru această plimbare neanunţată. În Cameră, însă, cei trei plimbăreţi ai PDSR-ului au scăpat basma curată, ceea ce sugerează că ei au muşcat din momeala peremiştilor pentru comentatorii din România, dar nu cred că-i lămureşte pe occidentali cum vede PDSR-ul această raită la Saddam a parlamentarilor săi.
Să nu uităm nici de rafala de gafe şi de ofsaidurile în care s-au lăsat antrenaţi reciproc preşedintele Iliescu şi premierul Năstase. Declaraţii contradictorii, numiri de oameni nepotriviţi în funcţii semnificative pentru intenţiile României de a se asocia cu Occidentul, toate acestea încep să capete un sens care nu prea concordă cu declaraţiile oficiale ale Cotroceniului şi ale Palatului Victoria.
PDSR-ul nu se joacă numai de-a Priboiul în ultima vreme, ci produce semnale tot mai numeroase că intenţionează să joace la două capete, Priboi fiind unul dintre ele, şi nu cel mai important, la capitolul numiri în funcţii. Dacă aceste semnale sînt involuntare, PDSR are posibilitatea de a găsi formule diplomatice pentru a face înlocuirile necesare, dar şi pentru a-şi limpezi mesajul transmis în străinătate p