Figură distinctă în peisajul poetic românesc Şerban Foarţă a reuşit cu fiecare nouă apariţie să uimească şi să contrarieze obişnuinţele noastre de lectură. Aflat într-o neîncetată căutare de noi sensibilităţi, poetul timişorean recidivează cu o creaţie care poate fi iubită sau, dimpotrivă, respinsă în egală măsură încă de la primul vers.
Titlul volumului, un vers din Ecou târziu a lui Bacovia "Erau ziare, evenimente", anunţă încă de pe copertă tematica poeziilor. Caracterul senzaţional al ştirilor ce umplu primele pagini ale ziarelor, grotescul, cruzimea sau umorul lor sînt materia brută care cu ingeniozitate şi talent se transformă în poezie de bună calitate. Punerea în versuri a articolelor de ziar şi a anunţurilor de tot felul implică încă de la început un risc pe care temerarul poet şi-l asumă, ca pe un pariu cu propria capacitate de a face poezie din orice.
Dacă în Publitim avem o înşiruire de anunţuri de mică publicitate dintre cele mai surprinzătoare şi aberante, Poşta lui Cupidon face pe câteva pagini un insolit inventar al anunţurilor matrimoniale, iar acumulările de-a dreptul burleşti ating paroxismul absurdului: "Sună la tel. intermediar OICGOBFDF plus suma datelor tale + nr. PT cu anunţul tău [...] Sună la 094182308 + anul Eclipsei. Sună la BODEAF + anul Revoluţiei. Sună la BBGHID minus anul naşterii lui Eminescu."
Majoritatea titlurilor poeziilor, multe dintre ele reluate, dezvăluie sursa şi chiar conţinutul tematic: Sumar "Ziua", Societate-Flagrant, Crimă şi viol, Cronica neagră, Se întâmplă în România etc. Cităm aproape la întâmplare: "Două minore fură crucile de lemn din Cimitirul Bolovani/ pentru a face focul în sobă/ Pentru că distanţa de 3000 m nu este probă/ olimpică, Gabriela Szabo va primi doar 30% din bani// Henry Kissinger a devenit consilier personal al preşedintelui Indoneziei/ C-tin Ştefan s-a înecat în cadă/ Vrem