Specialistii Directiei de Sanatate Publica avertizeaza iesenii sa fie foarte atenti cand achizitioneaza carne si produse din carne. In aceasta perioada, datorita postului Pastelui, multe persoane renunta la consumul de carne si produse, rulajul in magazine fiind mult mai mic. Asta genereaza o "stationare" timp mai indelungat a produselor in galantare, fapt care, asociat temperaturilor crescute din ultima perioada, pot duce la deprecierea marfii. De aceea, cumparatorii trebuie sa fie foarte atenti la produsele pe care le cumpara. "Nimeni nu trebuie sa-si riste sanatatea, de aceea se impune sa se informeze cat mai bine asupra produselor pe care le cumpara. Fiecare iesean trebuie (si vanzatorii au obligatia sa raspunda solicitarilor) sa vada daca in vitrinele frigorifice exista termometru si daca temperatura este intre 4 si 8 grade Celsius, sa solicite actele in care este mentionata data fabricatiei si valabilitatea produselor etc", a declarat dr. Maria Barhala, director adjunct al DSP.
Consumul de carne depreciata poate genera, de la intoxicatii, toxiinfectii alimentare sau alergii pana la boli digestive (diaree, dizenterie etc). Gravitatea bolii este determinata de vechimea, cantitatea din produsul consumat si starea generala a organismului. (C.D.)
Specialistii Directiei de Sanatate Publica avertizeaza iesenii sa fie foarte atenti cand achizitioneaza carne si produse din carne. In aceasta perioada, datorita postului Pastelui, multe persoane renunta la consumul de carne si produse, rulajul in magazine fiind mult mai mic. Asta genereaza o "stationare" timp mai indelungat a produselor in galantare, fapt care, asociat temperaturilor crescute din ultima perioada, pot duce la deprecierea marfii. De aceea, cumparatorii trebuie sa fie foarte atenti la produsele pe care le cumpara. "Nimeni nu trebuie sa-si riste sanatatea, de aceea se impune sa se informeze