Liber la peste!File de cod cu ciuperci si mozzarella. Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 linguri ulei de masline, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 dovlecel, 1 tulpina de telina, 1/4 l zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), sare, piper macinat, 1 varf de cutit nucsoara, 1 lingurita busuioc (uscat), 4 fileur...
Liber la peste!File de cod cu ciuperci si mozzarella
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 linguri ulei de masline, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 dovlecel, 1 tulpina de telina, 1/4 l zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), sare, piper macinat, 1 varf de cutit nucsoara, 1 lingurita busuioc (uscat), 4 fileuri de cod (a 200 g fiecare), cateva picaturi de zeama de lamaie, 100 g ciuperci proaspete, 1 lingura mustar, 250 g mozzarella.
Mod de preparare: Se-ncinge uleiul intr-o tigaie mai mare si se caleste ceapa tocata marunt pana ce devine sticloasa. Se curata morcovii, dovlecelul si telina, se taie cubulete sau fasii, se pun in tigaie si se dunstuiesc cateva minute impreuna cu ceapa. Se toarna peste ele zeama de zarzavat (asa incat sa le acopere), se gusta de sare si de piper, se adauga nucsoara si busuiocul maruntit si se lasa sa fiarba incet 4-5 minute. Se taie pestele bucati, se stropeste cu zeama de lamaie, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza, impreuna cu ciupercile (curatate si taiate) si cu mustarul in legumele dunstuite. Se presara cu branza rasa si se baga in cuptorul incins la 180-200?C. Se lasa 20-25 de minute, se scoate din cuptor, se garniseste si se serveste fierbinte.
Peste cu verdeturi si sos olandez
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de merluciu (a 200 g fiecare), zeama de lamaie, sare, piper, 2-3 linguri unt topit, 1 ceapa, 1 pahar de vin alb, 1 legatura ceapa verde, 50 g cascaval ras, 1 ceasca verdeata tocata (patrunjel, marar). Pentru sosul olandez: 150 g unt, 2-3 galbenusuri, zeama de la o lamaie