Bucatarie rapida. Supa italieneasca cu paine Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 felii groase de paine intermediara (veche), 2-3 linguri ulei de masline, 2 catei de usturoi, 1 lingurita sare, 1 ceapa, 1 morcov, 1 telina, 250 g rosii, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 1-2 linguri ulei de masline (...
Bucatarie rapida
Supa italieneasca cu paine Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 felii groase de paine intermediara (veche), 2-3 linguri ulei de masline, 2 catei de usturoi, 1 lingurita sare, 1 ceapa, 1 morcov, 1 telina, 250 g rosii, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 1-2 linguri ulei de masline (pentru prajit), 3/4 l supa concentrata de legume (Knorr+apa), piper, 1 varf de cutit nucsoara, 1 legatura codite de ceapa verde.
Mod de preparare: Se taie feliile de paine in opt si se ung cu usturoiul zdrobit cu sare si frecat cu uleiul de masline. Se asaza pe o tava, se baga la cuptor si se lasa sa se rumeneasca la 220¡C. Se curata zarzavatul, se taie marunt si se caleste in uleiul incins, pana devine sticlos. Se adauga rosiile (fara pielita si seminte), se toarna deasupra supa concentrata si se lasa sa fiarba 6-8 minute la foc potrivit. Se gusta de sare si de piper, se adauga nucsoara pisata, se introduc bucatile de paine unsa si prajita, se presara cu coditele de ceapa verde taiate rondele si se serveste imediat.
Cacik
(salata de castraveti turceasca) Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 castravete proaspat, 1 lingura sare, 2-3 catei de usturoi, 50 g smantana, 250 g iaurt, 1 ceapa, piper macinat, 1 varf de cutit nucsoara, 1 varf de cutit chimen, 1 lingurita miere, 1/2 legatura marar.
Mod de preparare: Se curata castravetele, se spala, se scurge bine, se taie mai intai in 8 (pe lung) si apoi cubulete, care se pun intr-un castron. Se presara cu sare si se lasa sa se patrunda cel putin 10-15 minute. In alt castron se amesteca bine smanta