De cind a inceput postul de Paste, oamenii renunta la consumul de lactate si carne, axindu-se pe vegetale. Ca urmare, comerciantii au ridicat preturile vegetalelor, in special al ciupercilor. Astfel, un kilogram de ciuperci de sera a crescut de la 40.000 de lei kilogramul, la 65.000 de lei. In felul acesta, ciupercile sint mai scumpe decit carnea de pasare, care ajunge la cel mult 45.000 de lei kilogramul. "Se face vinzare buna la ciuperci. Pentru ca nu sint preambalate, oamenii au posibilitatea sa le procure si cu suta de grame. Cei mai multi cumpara cite o jumatate de kilogram. Am avut si un caz mai deosebit. Zilele trecute, o femeie, a cerut doar sase ciuperci. Imi venea sa rid cind mi-a facut comanda, dar am servit-o. Mi-a explicat ca este singura, nu prea are bani si ca vrea sa le gateasca cu urzici", ne-a povestit un vinzator. Oamenii sint suparati de preturile prea mari, dar cumpara pentru a schimba meniul. "In cursul saptaminii mai mincam varza, cartofi, fasole. Dar duminica, prajesc citiva cartofi, adaug si citeva ciuperci si le mincam cu usturoi si cu mamaliga. Pacat ca sint asa de scumpe. Sincera sa fiu, pentru ca sint de sera, nu prea au gust si nici nu sint satioase. Un kilogram de ciuperci ma costa mai mult decit un pui si nici satui nu ne vedem", ne-a spus o gospodina cu care ne-am intilnit in piata. (M.P.) De cind a inceput postul de Paste, oamenii renunta la consumul de lactate si carne, axindu-se pe vegetale. Ca urmare, comerciantii au ridicat preturile vegetalelor, in special al ciupercilor. Astfel, un kilogram de ciuperci de sera a crescut de la 40.000 de lei kilogramul, la 65.000 de lei. In felul acesta, ciupercile sint mai scumpe decit carnea de pasare, care ajunge la cel mult 45.000 de lei kilogramul. "Se face vinzare buna la ciuperci. Pentru ca nu sint preambalate, oamenii au posibilitatea sa le procure si cu suta de grame. Cei mai multi cumpa