Venit la putere cu intenţii mari de a lupta împotriva corupţiei, premierul a sacrificat primul om din guvern, pe şeful echipei sale de control. Nu e vorba de premierul Năstase, cum poate v-aţi închipuit, ci de premierul Victor Ciorbea şi de omul său, Valerian Stan.
Acum patru ani, pentru unitatea coaliţiei care de-abia ce se instalase la putere, prima victimă a războiului împotriva corupţiei a fost lipsitul de umor Valerian Stan care voia niscai capete din PD, în loc să se ocupe numai de corupţii fostei guvernări. Funcţia rămîne periculoasă şi după căderea lui Victor Ciorbea şi a urmaşului său, Radu Vasile. Un alt şef al echipei de control a guvernului, Ovidiu Grecea, pică pe altar politic, pe vremea guvernului Isărescu. Inabilul Grecea se lega de oameni de prim-plan din PNŢCD - se spunea că face jocul lui Radu Vasile dezavuatul! -, aşa că tehnocratul Isărescu a renunţat la el, în timp ce preşedintele de atunci, Emil Constantinescu, mai încerca să obţină puncte, electoral, agitînd stindardul anticorupţiei.
De-abia acum ajungem la premierul Năstase şi la promisiunile PDSR, inclusiv ale noului preşedinte al României, că nu vor mai răbda corupţia în România. Vrînd probabil să dea o lovitură de imagine, dl Năstase îl scoate în faţă pe "incoruptibilul" Grecea. Acesta, croit parcă pe acelaşi calapod cu păţitul Valerian Stan, dă iama prin oamenii noii puterii. Povesteşte presei că e urmărit şi face public un raport în care reprezentanţii Ministerului de Interne pică mai mult decît prost, iar alţi miniştri sînt desemnaţi drept potenţiale ţinte ale corupţiei. În loc să-şi apere achiziţia, premierul îl lasă pe Grecea să cadă, sub motivul că nu lucrează în echipă.
Aşadar, peste cazul Grecea, există problema funcţiei pe care a îndeplinit-o şi mult mediatizatul Piedone. Controlorul guvernamental se poate lega de oricine cîtă vreme nu se agaţă şi de guve