-Cerneala prea groasa se subtiaza adaugandu-se cateva picaturi de otet.. -Talpa din piele a incaltarilor trebuie unsa o data pe saptamana cu ceara alba, pentru a impiedica patrunderea apei.. -Dopul sticlei cu oja nu se mai lipeste, daca se unge cu putin untdelemn.. -Pasarile taiate rezista mai mult...
-Cerneala prea groasa se subtiaza adaugandu-se cateva picaturi de otet.
-Talpa din piele a incaltarilor trebuie unsa o data pe saptamana cu ceara alba, pentru a impiedica patrunderea apei.
-Dopul sticlei cu oja nu se mai lipeste, daca se unge cu putin untdelemn.
-Pasarile taiate rezista mai multe zile, fara a fi tinute la frigider, daca li se introduce in interior o ceapa intreaga, necuratata.
-Carnea proaspata rezista si ea cateva zile, in absenta frigiderului, daca e invelita intr-o panza inmuiata in otet sau in saramura. Apoi se tine intr-un loc racoros.
-Carnea de vita batrana se fierbe mai repede, daca, dupa ce da in clocot, se introduc in oala cateva frunze de urzici.
-Salata vestejita isi recapata prospetimea, daca o inmuiem cateva minute in apa rece, usor sarata.
-Supa de carne care s-a tulburat se limpezeste din nou, daca, atunci cand este aproape gata, se baga in ea cateva coji de oua bine spalate.(Gheorghias Georgeta - str. Aleea Jupiter nr. 4, bl. 13, sc. A, ap. 28, cod 5100. Buzau)
-Cutitele tocite se ascut mai repede, daca inainte de a fi date pe piatra de ascutit sunt tinute in apa sarata o jumatate de ora. Se scot, se sterg si se ascut.
-Lentilele ochelarilor nu se mai aburesc, daca se sterg cu o carpa usor inmuiata in clabuc de sapun.
-Talpa innegrita a fierului de calcat se curata cu o carpa trecuta prin sapun umezit, cata vreme fierul mai este cald.
-Cutitele ascutite nu trebuie tinute in apa si nici nu trebuie folosite la taiat usturoiul, fiindca se tocesc repede.(Salciuc Ecat