Masa De Pasti- Patru retete cu miel -Pulpa de miel cu salvie si tarhon Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 kg pulpa de miel, 1/4 ceasca salvie proaspata (taiata mai mare) sau uscata, 2 linguri tarhon, 1 catel de usturoi, 1 ceapa mijlocie tocata marunt, 1-2 linguri ulei, 1 ceasca vin alb, 1/2 ceasca s...
Masa De Pasti- Patru retete cu miel -Pulpa de miel cu salvie si tarhon Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 kg pulpa de miel, 1/4 ceasca salvie proaspata (taiata mai mare) sau uscata, 2 linguri tarhon, 1 catel de usturoi, 1 ceapa mijlocie tocata marunt, 1-2 linguri ulei, 1 ceasca vin alb, 1/2 ceasca supa concentrata de pasare (Knorr+apa).
Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 180¡C. Se curata carnea cu un cutit mic si ascutit si se freaca cu uleiul in care s-au amestecat bine tarhonul, salvia, usturoiul zdrobit si ceapa tocata. Se pune intr-o tava mai adanca, in care s-a turnat putina apa, ca sa nu se prinda carnea de fund, se baga la cuptor si se prajeste - fara capac - circa o ora si 15 minute. Apoi se scoate, se aseaza pe un fund, se acopera cu o folie de plastic si se lasa asa 10 minute, dupa care se taie felii. Intre timp, se pune tava pe foc, se toarna in sosul lasat de carne vinul si zeama de pasare, amestecand bine si razuind grasimea de pe fundul tavii. Se lasa sa dea in clocot, se face focul mai mic si se fierbe incet, 5 minute. Se toarna peste feliile de carne, asezate in farfurii.
Cotlete de miel cu sos de rosii si menta
Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 cotlete de miel (a circa 75 g), 1-2 linguri ulei de masline. Pentru sos - 3 rosii mijlocii, 1 lingurita otet de mere, 2 lingurite zahar, 1 ceapa verde tocata, 2 lingurite menta proaspata taiata marunt.
Mod de preparare: Se curata de grasime si pielita oasele de la cotlete. Se-ncinge uleiul si se prajesc la foc iute circa 2 minute pe fiecare parte (ca sa se-nchi