Intr-unul din numeroasele sale articole publicate de-a lungul vremii in ziarul "Neamul Romanesc", ziar pe care l-a fondat si condus cu inegalabila stralucire, referindu-se (printre altele) la specificul politicii, Nicolae Iorga scria:
"In politica nu se impune cineva numai prin talent, ci se cer, mai ales, si alte insusiri. Altfel, opera lui Pericle ar fi fost continuata cu a lui Alcibiade, care gasea totdeauna mijlocul de a fi la ordinea zilei.
Politica este in acelasi timp un lucru de rabdare, de munca obscura, de adanca inradacinare in mediul national, de jertfa si de suferinta".
Observatiile marelui istoric raman valabile si astazi, cu atat mai mult cu cat politica este considerata, de catre majoritatea absoluta a romanilor, drept o afacere veroasa, iar politicienii sunt identificati fie cu niste snapani, fie cu niste marionete manevrate din culise de catre fel de fel de indivizi dubiosi.
A fi la guvernare reprezinta atat tinta suprema, cat si marele examen al unui partid politic. intotdeauna vor exista nemultumiti, intotdeauna partizanii vor avea senzatia ca una sau alta dintre promisiunile electorale fie se estompeaza, fie este uitata
Nici guvernarea PDSR nu face exceptie in acest sens. Conceperea actualului buget a determinat (cum e si firesc) o serie intreaga de controverse. Evident, s-a plecat de la o stare de lucruri data, dar luat in sine, bugetul acesta se doreste mai presus de toate un factor de dinamizare a unei reale cresteri economice.
In ceea ce priveste judetul Iasi, acesta ocupa locul al doilea pe tara, dupa municipiul Bucuresti, din punctul de vedere al fondurilor alocate de la bugetul de stat. Ar fi fost loc pentru mai multi bani? De altfel, intotdeauna este loc pentru mai bine.
Dar, aceasta este situatia. E mult mai usor sa stai pe margine si sa critici. Cand te afli in centrul deciziilor, a