In scurt timp, consilierii municipali se vor pronunta asupra proiectului de buget local. Cei mai multi dintre alesii locali au agreat ideea liberalilor de a initia o dezbatere publica pe marginea politicii de investitii a administratiei. Parerea consilierilor este ca numai in acest mod contribuabilul din Iasi va putea cunoaste care sunt sursele de venituri ale Primariei si pe ce anume se vor cheltui banii comunitatii. Ca este vorba de piete agricole, Hala Centrala, de pasarele sau de Ateneu, cetateanul iesean trebuie neaparat sa stie care sunt prioritatile pe acest an ale administratiei publice locale. In paralel, insa, acelasi cetatean trebuie potejat impotriva unei fiscalitati prea apasatoare.
"Personal, sunt de acord cu definitivarea lucrarilor de la Ateneul din Tatarasi sau cu reabilitarea pietelor agricole. Totusi, cu adevarat o prioritate a administratiei locale ar trebui sa fie locuintele sociale. Exista foarte multe cereri in acest sens, de la tinerii casatoriti si nu numai, iar Primaria se confrunta cu o grava penurie de locuinte. La fel, invatamantul si cultura trebuie sa detina capul de afis al prioritatilor. In acelasi timp, ma pronunt ferm impotriva agravarii sarcinilor fiscale; nu trebuie impuse alte taxe si impozite, dimpotriva, este necesara identificarea unor surse de venituri suplimentare", a declarat consilierul Dragos Rotaru (PNTCD).
Taranistul a venit si cu o solutie, mai ales ca Rotaru a fost, alaturi de consilierii liberali, unul dintre sustinatorii ideii conform careia spatiile excedentare ale ONG-urilor trebuie preluate de Primarie si apoi reinchiriate altor solicitanti. Banii proveniti din aceste chirii ar trebui folositi apoi in diverse scopuri, fie pentru sprijinirea sportului iesean, fie pentru programele de asistenta sociala initiate de acele ONG-uri care au dovedit ca sunt serioase etc.
Desi primarul Simirad s-a