Mici delicii de primavaraCiuperci pane. Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g ciuperci albe mari, zeama de la 1 lamaie, 3 oua, 1/2 ceasca parmezan (sau cascaval) ras, 1 ceasca lapte, sare, piper macinat, branza de vaci, cateva picaturi otet de mere, cateva picaturi de sos Worcester, 1 legatura patr...
Mici delicii de primavaraCiuperci pane
Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g ciuperci albe mari, zeama de la 1 lamaie, 3 oua, 1/2 ceasca parmezan (sau cascaval) ras, 1 ceasca lapte, sare, piper macinat, branza de vaci, cateva picaturi otet de mere, cateva picaturi de sos Worcester, 1 legatura patrunjel verde tocat.
Mod de preparare: Se curata ciupercile de picioruse, se aleg palariile, se taie in doua si se stropesc cu zeama de lamaie. Se bat bine ouale cu laptele si parmezanul ras, se sareaza si se pipereaza puternic. Se dau ciupercile prin amestecul astfel preparat si se prajesc in uleiul incins. Se amesteca iaurtul cu branza de vaci, se condimenteaza cu otet de mere, sos Worcester, sare si piper si apoi se incorporeaza patrunjelul verde tocat. Se asaza ciupercile pane pe o farfurie, se toarna peste ele sosul de iaurt si branza de vaci, le garnisim cu frunzulite de patrunjel verde si le servim calde.
Oua a la Frankfurt
Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 oua (eventual, ramase de la Pasti), 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute). In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.
Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, s