Lectura revistei din Chisinau Capitala constituie o surpriza extrem de placuta, care reuseste sa mai dea o pata de culoare in peisajul atit de tern si preponderent veleitar al publicisticii moldovenesti. „Oferta“ jurnalistica a acestei publicatii in format caiet este extrem de generoasa (cuprinzind materiale istorice, interviuri cu personalitatile locului sau cele care viziteaza orasul, prezentari de carte sau texte beletristice, note de calatorie, pagini de moda si, nu in ultimul rind, informatii despre design-ul ambiental). Echipa redactionala este formata din Angela Brasovenu (redactor-sef), Vitalie Dogaru (redactor-sef adjunct) si din Angela Arama, Nicoleta Bodrug, Zina Bolea, Iulia Ciubotaru, Emilian Galaicu-Paun, Ina Jeltov, Ana Rapcea, Ludmila Vasilache.
Pe coperta numarului 7 (februarie) 2001 este reprodusa fotografia Irinei Verbitki, Miss Chisinau 2000, un argument in plus ca basarabencele, potrivit butadei, sint niste femei intr-adevar frumoase. Continutul revistei este structurat in trei compartimente: Viata Capitalei, Oamenii Capitalei, Stilul Capitalei. In interiorul acestul „triunghi echilateral“, textele comunica intre ele. Primul material este cel care da tonul (elegant, bine scris si cu umor), iar apoi stafeta este predata celuilalt „contribuabil“, reusindu-se, in final, performanta realizarii unui mozaic de texte cu informatii interesante si, mai ales, relevante pentru sfera publica basarabeana.
In acest numar 7 al revistei interesant este studiul istoric al lui Igor Casu (rubrica Adio Secolul XX), de unde se pot afla aspectele mai putin „academice“ ale conditiilor si consecintelor „aproprierii“ Basarabiei de puterea sovietica (1939-1941). Potrivit rationamentului lui Stalin, bastinasii ar fi, cu precadere, ucraineni, „pe motiv ca populatia locala prefera sa bea mai multa horinca decit vin“. Astfel, se vede cit de rapid s-a