-Comoara din adancurile pamantului -Apa De Vilcele. Sticla verde in care este imbuteliata apa are cateva depuneri rosietice - indiciu al bogatiei in fier si nu al lipsei de igiena, cum s-ar putea crede, iar bulele de bioxid de carbon nu "clocotesc" ca la apele de masa obisnuite - semn ca nu a fost a...
-Comoara din adancurile pamantului -Apa De Vilcele
Sticla verde in care este imbuteliata apa are cateva depuneri rosietice - indiciu al bogatiei in fier si nu al lipsei de igiena, cum s-ar putea crede, iar bulele de bioxid de carbon nu "clocotesc" ca la apele de masa obisnuite - semn ca nu a fost adaugat gaz sintetic. Prima inghititura din aceasta apa ma infioara fara sa vreau - am baut multe tipuri de apa minerala pana acum, dar aceasta parca poarta cu ea o energie tainica, adusa din adancurile pamantului. Dupa primul pahar, organismul se comporta ca dupa ingerarea unui tonic natural - oboseala drumului se risipeste pe moment, usorul deranjament stomacal din ultimele zile dispare fara urma si, in sfarsit, inapetenta cu care ma luptam de mai mult timp este inlocuita de o pofta de mancare sanatoasa. Acesta este primul contact cu apa de Vilcele, una din cele mai bune ape minerale din tara si din lume, scufundata insa in anonimat de mai bine de o jumatate de veac.
O apa legendara
Vilcele este numele satului in care se face captarea acestei ape, sat din judetul Covasna, care acum doua mii de ani se chema "Colonia Aquarum Vivarum", fiind una dintre sursele importante de apa minerala ale romanilor, care, dupa cum este stiut, exploatau din plin resursele de sanatate venite din adancurile pamantului. Sub tavalugul istoriei, captarile romane au fost insa distruse, apoi locul a ajuns sub stapanirea maghiara, impreuna cu intreaga Transilvanie. Abia in 1761, apa este redescoperita de catre un austriac, Lucas Wagner, care o considera - i