Desi a fost inchis oficial, in urma cu doua luni, tarani si comercianti de tot felul fac negot cu animale si produse alimentare in conditii neigienice De ani buni de zile, la marginea Sucevei, linga Scheia, sub poale de padure, in fiecare zi de joi, sute de oameni din tot judetul si din afara lui se aduna la Obor. Animale si oameni laolalta, printre tarabe mizere, gratare cu mici si sticle de bautura ieftina, alcatuiesc un peisaj de tirg vechi, rupt parca din povestirile lui Creanga. Inca de la intrare, esti imbiat de tiganii caldarari sa cumperi cazane, oale, ceaune sau tabla. Negustorii cu pricina sint foarte maleabili, fiind gata sa lase din pret, cu conditia ca intr-adevar sa cumperi. Atmosfera este animata si oamenii veseli, dupa un paharel cu bautura dubioasa prind a vorbi si a face glume, ca si cum s-ar cunoaste de cind lumea. Pusti zdrenturosi de prin zona casca ochii la animalele expuse spre vinzare, la cosurile din nuiele impletite si la mititeii care sfiriie pe gratare si ispitesc cu mirosul lor pe cei infometati. Nu mai conteaza ce anume maninci sau ce bei, atita vreme cit compania pe care o ai este atit de placuta. Un mic servit direct la coada calului sau al vreunui porcusor de lapte, alaturi de un paharel cu licoare tulbure, au un farmec aparte. O traditie impamintenita de mult printre cei care vin in oborurile de animale, este "adalmasul". Conform acestui obicei, dupa incheierea tirgului, in semn de multumire, negustorul trebuie sa inchine un paharel de bautura cu cumparatorul. Idilica imagine a oborului sucevean nu a reusit sa impresioneze in asa masura pe reporterii "Monitorului", incit acestia sa nu observe mizeria in care oameni si animale stau laolalta si lipsa totala a conditiilor igienice in care se desfasoara comertul cu produse de origine animala. Oborul Sucevei, raiul comertului ilicit Oborul Sucevei a fost inchis, conform declaratiilor vice