Bucatarie de sezonDovlecei umpluti cu branza si menta. Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 dovlecei mijlocii, 200 g branza de vaci, 2 cepe mici, 2 catei de usturoi, 4 fire de menta proaspata, 100 ml ulei de masline, 1 lingurita chimen pisat, 1 lingurita ierburi aromate (cimbru, rozmarin), sare, piper...
Bucatarie de sezonDovlecei umpluti cu branza si menta
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 dovlecei mijlocii, 200 g branza de vaci, 2 cepe mici, 2 catei de usturoi, 4 fire de menta proaspata, 100 ml ulei de masline, 1 lingurita chimen pisat, 1 lingurita ierburi aromate (cimbru, rozmarin), sare, piper macinat.
Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 180¡C. Se spala dovleceii, se taie in doua (pe lung) si se scobesc cu o lingurita. Miezul, cepele si usturoiul (curatate) se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune la-ncins jumatate din cantitatea de ulei si se calesc la foc mic, circa 5 minute, ceapa, usturoiul si miezul de dovlecel, amestecand intruna. Se adauga ierburile aromate, sare si piper, si cu aceasta compozitie se umplu jumatatile de dovlecei. Se asaza intr-o tava, se toarna peste ele un pahar cu apa si putin ulei, se baga la cuptor si se lasa 20 de minute. Intre timp, se spala frunzele de menta, se taie marunt si se amesteca cu branza de vaci, chimenul pisat, restul de ulei, sare si piper. Se scot dovleceii din cuptor, se lasa sa se raceasca 5 minute, se garnisesc cu amestecul de branza si menta si se servesc imediat, asa calduti.
Cartofi umpluti
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 cartofi mari, 400 g carne de porc (tocata), 6 felii subtiri de bacon, 250 g ciuperci, 2 cepe, 1 varf de cutit praf de Curry, 1 cub supa concentrata de pasare (Knorr), 30 g unt, sare, piper.
Mod de preparare: Se curata ceapa si ciupercile si se taie marunt. Se-ncinge untul intr-o tigaie, se caleste ceapa, dupa care se adauga ciupercile s