Salate in "dublu mixt"- Indiferent daca o combinam cu clatite, bagheta sau paine neagra, salata este un partener culinar excelent, care poate fi inaltat de la rangul de "sluga insotitoare" la cel de "boier" -Blini cu garnitura de legume. Ingrediente (pentru 4 persoane): Pentru blini (placinte rusest...
Salate in "dublu mixt"- Indiferent daca o combinam cu clatite, bagheta sau paine neagra, salata este un partener culinar excelent, care poate fi inaltat de la rangul de "sluga insotitoare" la cel de "boier" -Blini cu garnitura de legume
Ingrediente (pentru 4 persoane): Pentru blini (placinte rusesti) - 1 lingurita drojdie uscata, 1 lingurita zahar, 300 ml lapte caldut, 300 g faina, 1 1/2 lingurita sare, 1 lingura unt, 2 oua, ulei sau unt pentru prajit. Pentru garnitura de legume - 1 vanata mica, 1 cartof (nesfaramicios), 3 ciuperci mari, 1 ardei iute verde (potrivit), 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 3 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 linguri smantana, 2 rosii, sare, piper, 1-2 linguri zeama de lamaie.
Mod de preparare: 1. Intr-un bol se amesteca drojdia cu zaharul si 5 linguri de lapte caldut si se lasa sa dospeasca 15 minute, la temperatura camerei. 2. Se amesteca faina cu sarea (intr-un castron), se lasa untul sa se-nmoaie in laptele ramas si se incorporeaza, pe rand, in faina: drojdia topita, apoi laptele cu untul, si la urma de tot ouale. Se bate aluatul (cu mixerul) circa 5 minute, se acopera cu un servet si se lasa o ora sa creasca, pana ce isi dubleaza volumul. 3. Vanata spalata si cartofii curatati de coaja se taie cubulete, ciupercile se sterg si se toaca, ardeiul iute se taie rondele, iar ceapa si usturoiul se taie marunt. 4. Se-ncinge uleiul si se prajesc mai intai cubuletele de vanata si cartof, dupa care se adauga ciupercile, ardeiul iute, ceapa si usturoiul si se prajesc si ele aproximativ un minut, amestecand intruna. Se-