Salata, Ridichea si Ceapa Verde- Trei trufandale cu valoare de medicament -- Daca in primavara aceasta ati uitat sa va curatati organismul cu o cura de leurda, de papadie sau de spanac, timpul nu e pierdut. Luna mai e bogata in alte soiuri de ierburi si de verdeturi, menite sa va dea sangele la spal...
Salata, Ridichea si Ceapa Verde- Trei trufandale cu valoare de medicament -- Daca in primavara aceasta ati uitat sa va curatati organismul cu o cura de leurda, de papadie sau de spanac, timpul nu e pierdut. Luna mai e bogata in alte soiuri de ierburi si de verdeturi, menite sa va dea sangele la spalat. Luati-va cosul si poftiti cu noi la piata, ca sa targuim impreuna trufandale gustoase si proaspete, cu valoare si de medicament. Indiferent pe care din ele o alegeti, cura trebuie sa tina fix zece zile.
Tonusul dvs. va exploda -Salata Verde
Este unul din foarte putinele alimente naturale, cu gust amarui, din bucataria traditionala romaneasca. Prea scumpe pentru buzunarele noastre, andivele si anghinarea (cu principii amare si mai accentuate) raman pe tarabele vanzatorilor.
Substantele cu gust usor amarui din frunzele salatei au proprietati cu totul miraculoase, mai ales atunci cand sunt consumate in cantitati mari. Ele stimuleaza si dreneaza ficatul, intensifica tranzitul intestinal, inlatura atonia ("lenea") organelor interne, curata vasele de sange si regleaza activitatea anumitor glande endocrine. In medicina calugareasca, alaturi de semintele de dovleac, salata era un remediu purificator extraordinar, fiind folosita pentru vindecarea unei vaste game de boli, de la simplele colite, la temutul sifilis sau la cancer. Este important de retinut ca exista trei lucruri care transforma salata verde dintr-un banal aliment intr-un veritabil medicament:
1. Cantitatea de salata verde consumata zilnic - se mananca minimum 150 g de salata, pe