- Vasele din fonta nu vor mai retine miros de mancare dupa ce se gateste in ele, daca, inainte de a fi intrebuintate, se fierbe in ele un litru de lapte crud si un cartof curatat si taiat bucatele. Dupa ce sunt spalate, obiectele din fonta trebuie sterse si uscate perfect.. - Pateul de ficat se tai...
- Vasele din fonta nu vor mai retine miros de mancare dupa ce se gateste in ele, daca, inainte de a fi intrebuintate, se fierbe in ele un litru de lapte crud si un cartof curatat si taiat bucatele. Dupa ce sunt spalate, obiectele din fonta trebuie sterse si uscate perfect.
- Pateul de ficat se taie intotdeauna cu un cutit cu lama subtire si lata, trecuta prin apa foarte fierbinte. In felul acesta, pasta pateului nu se va sfarama.
- Cutiile cu pate de ficat se deschid pe ambele parti. Scoateti un capac (cu deschizatorul), puneti cutia pe o farfurie si impingeti pateul cu celalat capac. In felul acesta va ramane intreg.
- Pateul de ficat nu se mananca niciodata cu cutitul si furculita, si nici nu se unge pe paine. Luati din el o bucata cu partea laterala a furculitei si puneti-l pe o bucatica de paine, pe care sa o introduceti in gura, fara a musca (asa e bon-tonul francez).
- Pateul de ficat se scoate din cutie cu o ora inainte de a fi consumat. Temperatura ambianta ii sporeste mult din savoare. Scos de la gheata, e fad.
- Fularele din matase se spala in apa calduta cu clabuc de sapun. Clatiti-le apoi cu apa rece, adaugand cateva picaturi de otet, pentru a le inviora culorile. Intindeti-le fara a le stoarce.
Cuptorul si intrebuintarile lui mai putin cunoscute
- sucuri - pentru a obtine o cantitate mai mare de suc de citrice, inainte de a le stoarce, bagati portocalele, lamaile sau grepfruiturile vreme de 20 de secunde in cuptorul incins.
- chibritele umede - puneti zece minute cutia direct in cuptor.