Antologia omletelorOmleta taraneasca cu ton. Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 oua, 500 g cartofi, 4 cepe mici, 2 linguri smantana groasa, 60 g unt, 1 conserva (mijlocie) de ton in ulei, 2 linguri ulei, 1 legatura codite de ceapa verde, sare, piper macinat.. Mod de preparare: - Se curata cartofii d...
Antologia omletelorOmleta taraneasca cu ton
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 oua, 500 g cartofi, 4 cepe mici, 2 linguri smantana groasa, 60 g unt, 1 conserva (mijlocie) de ton in ulei, 2 linguri ulei, 1 legatura codite de ceapa verde, sare, piper macinat.
Mod de preparare: - Se curata cartofii de coaja, se fierb 15 minute in apa cu sare, se scurg si se taie rondele. Ceapa curatata se taie pestisori si se prajeste in uleiul incins. Se adauga cartofii, se lasa si ei 15 minute sa se patrunda, amestecand din timp in timp. - Intr-un castron, se bat ouale cu smantana, se incorporeaza coditele de ceapa verde taiate rondele, se sareaza si se pipereaza. - Se ia o tigaie mai mare, se pune untul - la foc slab - sa se topeasca si se toarna ouale batute. Se lasa circa 3 minute sa se-nchege, se pun in mijlocul omletei cartofii sot? si tonul bine scurs, se pliaza, se lasa inca 5 minute sa se rumeneasca si apoi se gliseaza pe un platou. Se gusta din nou de sare si piper, si se serveste imediat.
Un sfat util: pentru ca tonul sa nu modifice gustul omletei, folositi conserve cu ton alb, bucati mai mari, nu faramitat.
Omleta "verde" cu branza de oaie
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 oua, 300 g spanac proaspat, 1 legatura patrunjel verde, 2 legaturi menta, 200 g telemea de oaie, 50 g unt, 4 linguri ulei, sare, piper macinat.
Mod de preparare: - Se bat ouale intr-un castron. Se spala spanacul si se taie fasii, patrunjelul si menta se toaca fin, se lasa sa se scurga si apoi se calesc in untul incins, circa 5 minute, amestecand i