- Furnicile nu mai patrund pe rafturile din camara, daca frecati etajerele cu otet alb.. - Furnicile nu se mai urca pe pomii fructiferi din gradina, daca le inconjurati trunchiurile la baza cu o carpa inmuiata in petrol sau gudron.. - Blanurile se asaza vara in dulapuri intunecoase sau in pungi de...
- Furnicile nu mai patrund pe rafturile din camara, daca frecati etajerele cu otet alb.
- Furnicile nu se mai urca pe pomii fructiferi din gradina, daca le inconjurati trunchiurile la baza cu o carpa inmuiata in petrol sau gudron.
- Blanurile se asaza vara in dulapuri intunecoase sau in pungi de hartie, pentru a nu ajunge la ele lumina zilei.
- Moliile nu vor ataca hainele de blana, daca in sacii de hartie in care le inveliti puneti pe fund si boabe de piper. Nu le inveliti niciodata in huse de plastic.
- Capsunile vor fi mai parfumate, daca le culegeti pe soare. Nu le scoateti codita cand le spalati, pentru ca apa sa nu patrunda in ele. Le schimba gustul si isi pierd din aroma.
- Capsunile puse la congelat trebuie pudrate inainte cu o "boare" de zahar praf. La decongelare, nu vor mai fi vestejite, iar daca le adaugati si cateva picaturi de lamaie, isi vor regasi parfumul originar.
- Capsunile sunt intre putinele fructe ale verii permise in regimurile de slabit. Atentie, totusi! Fructele contin zahar natural, asa ca savurati-le in cantitati mici. Saraca in calorii, capsuna e bogata in fier si in calciu. Sucul ei este diuretic.
- Zmeura se curata de viermisorii pe care ii contine, daca o acoperiti cu o carpa umeda. Peste circa 5 ore, micile vietati vor fi lipite de invelitoare si veti scapa de surprize.
- Sucul proaspat de zmeura este ideal pentru refacerea pielii imbatranite si disparitia ridurilor. Stoarceti cateva fructe si intindeti-va pe fata zeama lor.
- Zmeurata - dupa ce o curatati si o spalati, puneti zmeu