•Sase persoane au ajuns in Spitalul de Boli Infectioase dupa ce au mancat carne de porc, cumparata din Ciurea •Initial, s-a crezut ca este vorba de trichineloza dar analizele efectuate carnii in laboratoarele Directiei Sanitar Veterinare au infirmat presupunerea •Se crede ca starea generala proasta si simptomele asemanatoare cu cele generate de trichinella spiralis se datoreaza berii consumate la friptura dar si anginei de care sufereau doua persoane internate
Specialistii Spitalului de Boli Infectioase au intrat in alerta marti seara, cand au fost internate sase persoane suspecte de trichineloza. Este vorba de familia Roman (Laurentiu - 33 de ani, Elena - 27 de ani, Laura - sapte ani si Andreea - doi ani), din Ciurea, si Coman (Luminita - 31 de ani si Simona - noua ani), din Iasi. Cele doua familii au cumparat din Ciurea un porc de 120 de kilograme si l-au taiat. "Am luat porcul sambata, de la familia Vicol, l-am taiat si l-am impartit. Am facut si o friptura bine rumenita, nu in sange, si am mancat cu totii. Duminica am facut gratar si luni parjoale, din care am consumat toti", a povestit Elena Roman.
Pana luni, nimeni nu a avut nimic, dar la inceputul saptamanii au inceput sa se simta rau. Simptomele aparute, la inceput la doi adulti, au fost caracteristice trichinelozei. "Este vorba de 18 persoane din Iasi, Dumbrava-Ciurea si Ciurbesti - Miroslava, care au consumat carne din acel porc, dar numai sase au fost internate. A fost vorba de ameteli, dureri musculare, cefalee, mialgii, crampe abdominale, dureri in gat si febra la trei pacienti. Copilul de doi ani a inceput sa aiba scaune diareice. Au fost internati la spital, insa primele investigatii facute nu confirma suspiciunile de la internare. Celelalte analize de laborator vor fi finalizate zilele urmatoare, dar este greu de crezut ca a fost trichineloza deoarece debutul este mult prea r