Fericirea de-a savura Capsuni- Nu exista alte daruri ale naturii care sa simbolizeze vara si soarele cu atata fidelitate precum capsunile. Aflate in plina splendoare, ele nu asteapta decat sa fie asezate pe masa, pentru a raspandi bucurie cu frumusetea si aroma lor -Tortulete cu capsuni si lichior d...
Fericirea de-a savura Capsuni- Nu exista alte daruri ale naturii care sa simbolizeze vara si soarele cu atata fidelitate precum capsunile. Aflate in plina splendoare, ele nu asteapta decat sa fie asezate pe masa, pentru a raspandi bucurie cu frumusetea si aroma lor -Tortulete cu capsuni si lichior de oua
Ingrediente (pentru 10 bucati): Aluatul - 250 g faina, 60 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 varf de cutit sare, 1 ou, 125 g unt rece, grasime si zahar pentru forme. Umplutura - 250 g branza de vaci (grasa), 50 g zahar, 2 oua, 100 ml lichior de oua, 2 linguri (cu varf) amidon, zeama de la 1/2 lamaie, 500 g capsuni.
Mod de preparare: Aluatul - Se amesteca (cu mixerul) toate ingredientele pentru aluat, dupa care se framanta cu mana pana ce acesta devine neted. Se inveleste in folie de plastic si se tine la rece cel putin 30 de minute. Se ung cele 10 forme de tarte (diametrul: 10 cm) si se presara in ele zahar. Se-ntinde aluatul (grosimea circa 1/2 cm) si se-mbraca cu el formele. Umplutura - Se amesteca bine branza de vaci cu zaharul si se incorporeaza rand pe rand ouale (unul cate unul), lichiorul, amidonul si zeama de lamaie. Se toarna umplutura astfel preparata in forme, se baga in cuptorul incins la 170¡C si se coc aproximativ 25 de minute. Se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca, se scot tartele din forme si peste umplutura se asaza capsunile spalate, zvantate si eventual taiate in doua.
Clatite cu zer si branza de vaci
Ingrediente (pentru 10 portii): Clatitele - 1 lingura unt, 1/4 l lapte, 3 oua, 75 g faina, 1 ling