Bucatarie de sezonSalata Cezar. Reteta ii apartine unui italian, Cesare Cardini, din oraselul mexican Tijuana (la granita cu Statele Unite) si s-a raspandit in toata America, unde este considerata o adevarata "poezie".. Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 catei de usturoi, 160 ml ulei de masline (pre...
Bucatarie de sezonSalata Cezar
Reteta ii apartine unui italian, Cesare Cardini, din oraselul mexican Tijuana (la granita cu Statele Unite) si s-a raspandit in toata America, unde este considerata o adevarata "poezie".
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 catei de usturoi, 160 ml ulei de masline (presat la rece), 100 g parmezan (sau cascaval), 3 fileuri (sarate) de ansoa, 2 galbenusuri proaspete, 2-3 linguri zeama de lamaie, 1 lingurita sos Worcester, sare, piper, 6 felii paine (toast-uri groase de 1 1/2 cm), 2 capatani salata verde (eventual marule - salata cu frunza groasa si creata).
Mod de preparare: Se curata cateii de usturoi si se taie in doua. Cu una dintre jumatati se freaca bine castronul pentru salata, restul se piseaza, se amesteca cu uleiul si se lasa sa se patrunda 30 de minute. Jumatate din parmezan se taie fasii subtiri si se pune deoparte, cealalta jumatate se da pe razatoarea mica si se foloseste la prepararea sosului. Se spala fileurile de ansoa cu apa rece, se zvanta, se toaca marunt, se pun in castronul pentru salata si se zdrobesc cu furculita. Se adauga galbenusurile, zeama de lamaie, sosul Worcester, sare, piper si usturoiul scos din ulei. Se freaca bine cu telul si, cand devin ca o crema, se toarna 100 ml de ulei (in care a stat usturoiul), la-nceput picatura cu picatura, pe urma cate-un fir subtire si se bat in continuare pana ce sosul incepe sa se-ngroase. Se incorporeaza parmezanul ras si se mai gusta o data de sare si piper. Se-ncinge cuptorul la 180¡C, se taie painea cubulete (fara coaja) si se asaza intr-o ta