Bucatarie rapida. Salata de macaroane cu spanac. Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g macaroane scurte, sare, 500 g rosii, 200 g spanac, 200 g branza telemea, 1/2 legatura busuioc verde, 100 g masline verzi, zeama de la o lamaie, piper, 100 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 5 linguri ulei...
Bucatarie rapida
Salata de macaroane cu spanac
Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g macaroane scurte, sare, 500 g rosii, 200 g spanac, 200 g branza telemea, 1/2 legatura busuioc verde, 100 g masline verzi, zeama de la o lamaie, piper, 100 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 5 linguri ulei de masline.
Mod de preparare: Se fierb pastele "al dente" in apa cu sare. Rosiile se spala si se taie in patru; spanacul se spala si se lasa sa se scurga; telemeaua se taie cubulete; busuiocul se alege si se toaca marunt, iar maslinele se pun intr-o strecuratoare sa se scurga. Se prepara o marinata, amestecand zeama de lamaie cu sare, piper, busuioc, zeama de zarzavat si ulei, si se toarna peste macaroanele scurse si puse intr-un castron. Se incorporeaza rosiile, spanacul, maslinele si branza, se lasa sa se patrunda circa 10 minute si se mai gusta o data de sare si piper.
Filé de peste (alb) cu rosii la cuptor
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 lamaie, 600 g filé de peste (salau, merluciu), sare, piper, 600 g rosii, 1 lingura ierburi aromate (cimbru, rozmarin), 2 linguri ulei de masline.
Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 200ºC. Se spala lamaia si se taie felii. Pestele, spalat si zvantat, se presara cu sare si piper. Intr-o forma unsa se aseaza mai intai feliile de lamaie, peste ele pestele, apoi rosiile taiate rondele. Se sareaza, se pipereaza, se presara cu ierburile aromate, se stropeste cu ulei si se baga la cuptor. Se lasa 20 de minute. Cand se scoate din cuptor, se mai pot presara - dupa gust - verdetur