Tantarul bate primaru'
•In ciuda pericolului permanent al declansarii unei epidemii de meningita, edilii stau cu mainile in san •Simirad a fost impiedicat de crescatorii de albine sa foloseasca elicopterul pentru stropirea cu insecticid •Numai in cazul unei epidemii, substantele otravitoare vor fi imprastiate manual
Conducerea Primariei a declarat ca nu poate face nimic pentru a diminua numarul mare de tantari din oras, care pot constitui oricand un focar de infectie.
Desi numarul crescut de tantari poate determina in orice moment o epidemie de meningita, municipalitatea nu a luat pana acum nici o masura de starpire a micilor insecte. Primarul Constantin Simirad a recunscut, ieri, ca starpirea tantarilor trebuia sa aiba loc mai de mult, dar a precizat ca nu poate trece la actiune deoarece nu are cum sa realizeze stropirea impotriva tantarilor. "In fiecare an, stropirea pentru prevenirea unor epidemii se realiza cu ajutorul unui elicopter. Anul trecut, insa, Asociatia Crescatorilor de Albine a cerut sa renuntam la aceasta modalitate de starpire a tantarilor deoarece, pe langa tantari, au murit si albinele", a declarat Constantin Simirad.
Desi de atunci a trecut un an, conducerea municipalitatii nu a gasit inca o solutie pentru starpirea tantarilor. Astfel, la nivelul Iasiului poate aparea un focar de infectie. Acesta s-ar putea finaliza cu o epidemie de meningita, tinand cont ca numarul tantarilor este in continua crestere ca urmare a caldurii si a subsolurilor pline cu apa de la majoritatea blocurilor.
Singura masura la care a recurs pana acum Primaria a fost sa ceara administratorilor asociatiilor de locatari, in special cele situate pe malul Bahluiului, sa curete subsolurile pline cu apa. "Am cerut administratorilor de locatari sa curete subsolurile. Cei care nu fac acest lucru vor fi amendati", a precizat Consta